Vapaamuurari -kokoelma ”Mr. chairman”

175.00 

Alkuperä: Englanti
Valmistusajankohta: 1900-l. alkupuoli
Mitat: Nuija n. 30 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Tässä on mielenkiintoinen setti, joka on vanhan korkea-arvoisen vapaamuurarin jäämistöä. Kohde pitää sisällään puheenjohtajan nuijan ja asukokonaisuuteen kuulunen kravatin. Nuijassa kauniit symbolit, superhieno ja mystinen kohde!

Vapaamuurarit

Vapaamuurarit on yksi maailman vanhimmista, suurimmista ja kansainvälisesti laajimmista miesten yleisuskonnollisista liikkeistä. Vapaamuurarit opettavat jäseniään symboliikan ja allegorioiden avulla. Opetus tapahtuu pääasiassa eri asteiden salaisten rituaalien muodossa.

Nykyaikaisen vapaamuurariuden katsotaan syntyneen vuonna 1717, kun englantilaiset vapaamuurariloosit perustivat keskusjärjestökseen Lontoon Suurloosin. Vapaamuurariaate levisi 1700-luvulla sotilaiden, kauppiaiden, merenkulkijoiden ja muiden vapaiden miesten mukana eri puolille maailmaa. Vapaamuurareilla ei ole kansainvälistä organisaatiota eikä ylikansallista keskusjohtoa. Vapaamuurarijärjestöt ovat kansallisia, ja niiden väliset kansainväliset suhteet perustuvat kunkin kansallisen keskusjärjestön kahdenvälisiin suhteisiin muiden maiden vastaavien keskusjärjestöjen kanssa.

Valtavirran vapaamuurarius on mahdollista vain miehille, jotka uskovat yhteen jumalaan tai korkeimpaan olentoon mutta jokaisen jäsenen jumalakäsitys on tämän yksityisasia, josta ei keskustella. Tällaiset vapaamuurarijärjestöt eivät vaadi jäseniltään monoteististä jumalakäsitystä, vaan hyväksyvät jäsenikseen myös henoteististä jumalkäsitystä edustavia hinduja ja mormoneja. Valtavirran vapaamuurarijärjestöissä samaan loosiin voi kuulua eri uskontokuntien edustajia ja myös uskontokuntiin kuulumattomia miehiä, jotka kuitenkin tunnustavat uskovansa yhteen jumalaan. Kuitenkin on myös puhtaasti kristillistä vapaamuurariutta, kuten ruotsalainen järjestelmä, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa. Myös monet valtavirran eurooppalaisen vapaamuurariuden liitännäisasteet, myös Suomessa, edellyttävät jäseniltään kristillistä uskoa.

Kuuluisia järjestön jäseniä ovat olleet muun muassa säveltäjät Wolfgang Amadeus Mozart ja Jean Sibelius sekä presidentti Risto Ryti.

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: