Esittely ja yhteystiedot

 

Antiikkiliike Old Illusions

”Uskallatko astua mielikuvituksen maailmaan? Anna ajan pysähtyä ja tempaudu mukaan illuusioiden maailmaan. Old Illusions on antiikkisten erikoisuuksien erikoisliike, jonka tarkkaan valikoitu ja jatkuvasti päivittyvä kohteiden kirjo on syntynyt palavasta mielenkiinnosta harvinaisiin esineisiin sekä intohimosta menneiden vuosisatojen antiikkiin.

Etsimme jatkuvasti uusia kohteita ympäri maailmaa ja valikoimistamme löydätkin muun muassa tieteellistä antiikkia, maalauksia, huonekaluja, antiikkiaseita, sisustuskohteita sekä erikoisia esineitä. Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi mielikuvitukselliseen maailmaamme!”

Katso myös lyhyt esittelyvideomme.

Image

Aukioloajat

Liikkeemme on avoinna erikseen sovittuina aikoina, muulloin olemme suljettuna. Jos haluat tulla käymään paikan päällä, niin sovi ajankohta etukäteen esimerkiksi sähköpostitse.

Toimimme pääosin verkon välityksellä, jonne pyrimme luomaan kaikista kohteistamme mahdollisimman hyvät ja selventävät kuvat sekä antamaan mahdollisimman tarkan kuvauksen kohteista ja niiden kunnosta.

Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi tuotteisiin, ostamiseen, toimitusehtoihin tai muuhun sellaiseen liittyen, niin voit laittaa meille viestiä myös suoraan sähköpostiimme osoitteeseen: info@oldillusions.fi

Antiikkiliike Old Illusions
Helatie 4
80100 Joensuu
p. 044 2396 531
info@oldillusions.fi

Kohteidemme alkuperä ja aitous

Aika ajoin meiltä kysytään kohteidemme alkuperästä ja niiden aitoudesta.
 
Mitä tulee alkuperään, niin hankimme lähes poikkeuksetta kaikki esineet ulkomailta parin vuosikymmenen aikana kertyneen hankintaverkostomme kautta, välillä myös itse reissaten ulkomailla hankintareissuilla.
 
Mitä taas tulee kohteiden aitouden varmistamiseen, niin kuten jo huipputaidepiireistäkin viime vuosien aikana kantautuneisiin uutisiin nojaten voi sanoa, ettei nykypäivänä käytännössä juuri minkään esineen aitoudesta voi olla enää 100% varma, jopa maailman parhaita asiantuntijoita huijataan kehittyneillä menetelmillä ja tekniikoilla.
 
Omien kohteidemme osalta olemme vuosien varrella tottuneet käyttämään pääsääntöisesti luotettavia hankintakanavia ja parin vuosikymmenen keräily- ja hankintakokemus on ollut myös omiaan erottelemaan aidot replikoista ja päinvastoin. Toki matkan varrelle on sattunut useitakin kantapään kautta opittuja vahinkoja, mutta hyvin niistä on opittu.
 
Replika-kohteita liikkuu maailmalla todella suuria määriä, mutta esineistömme on jo pelkästään sen verran harvinaisempaa kuriositeettiesineistöä, ettei niistä yleensä liiku uustuotantokopioita toisin kuin monista suosituista niin sanotusti massoja kiinnostavista kohteista.
 
Muutenkin käyttöesineistä ja halvemmista keräilyesineistä tehdyt replikat on harjaantuneen silmän pääsääntöisesti helppo huomata jo paljaalla silmällä kopioksi. Asia on taas täysin eri kun puhutaan vaikkapa arvotaiteesta, missä väärennösten tekijät ovat oman alansa huipputaiteilijoita ja näkevät valtavasti vaivaa hämätäkseen asiantuntijoita tehdäkseen isoja voittoja kalliilla "aidolla" taiteella.
Meillä on myös 100% palautustakuu kaikille kohteillemme, jos kohde ei vastaisi kuvausta tai paljastuisi uustuotannoksi. Osassa kohteistamme tulee mukana myös aitoustodistus, tämä seikka mainitaan aina erikseen kohdekuvauksessa.

 

Etsitkö jotain tiettyä?

Etsimme asiakkaidemme toimeksiannosta juuri tietyntyyppisiä kohteita. Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi, niin etsimme sopivia kohteita puolestasi.

Myymässä antiikkia?

Ostamme ja hoidamme myyntitoimeksiantoja antiikin ja harvinaisten esineiden osalta. Mikäli nurkistasi löytyy jotain mielenkiintoista, ota yhteyttä ja keskustellaan asiasta lisää.

Antiikkia vuokralle?

Vuokraamme esineitä niin yksityisille kuin yrityksillekin. Kun tarvitset erikoisempaa esinettä vaikkapa stailaukseen tai kuvausrekvisiitaksi, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Image

Helatie 4, 80100 Joensuu. Avoinna erikseen sovittuina aikoina.
Viestejä luetaan yleensä ma-pe klo 9-17.
info@oldillusions.fi