Aatelisherran silinterihattu nahkaisella säilytyslaatikolla

265.00 

Alkuperä: Ranska
Valmistaja: Nodin, Pariisi
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Kotelo: Alkuperäinen, nahka, koko 35 x 32 x 24 cm
Hatun koko: Korkeus 20 cm, leveys 28 cm. Ympärysmitta 53-54 cm
Kunto: Hyvä, pinnoissa kulumaa / patinaa. Nahkakotelon kunto myös hyvä.
Muuta: Harvinainen kohde ja todellakin upea lahja esim. herrasmiehelle jolla on jo kaikkea. Kyseessä on tunnetun valmistajan korkealaatuinen ja hienosti ikääntynyt silinterihattu alkuperäisine säilytyskoteloineen, jossa pitkä ikä näkyy hienosti. Säilytyskotelo on hulppean hieno, materiaalina tyylikkäästi patinoitunut nahka. Silinterin sisäosassa valmistajan merkinnät sekä alkuperäisen omistajan monogrammi. Mielettömän hieno ja harvinainen kohde!

Silinterihattu

Silinterihattu eli silinteri on korkea, sylinterin muotoinen, päältä tasainen, yleensä musta ja jäykkä huopahattu, jossa on lieri. Suomenkielinen sana silinteri tulee saksan sanasta Zylinderhut, ”sylinterihattu”. Kansanomaisempi nimitys hatulle on silkkipytty. Erittäin suosittu silinterihattu oli 1800-luvulla, jolloin se oli etenkin varakkaiden liikemiesten ja poliitikkojen päähine. On esitetty, että silinterihatun suosio teollistumisen aikakaudella olisi perustunut sen yhdennäköisyyteen tehtaanpiippujen kanssa. Hatut kasvoivat korkeutta etenkin Ranskassa ja veivät tilaa. Yhdysvaltalainen liikemies John Pierpont Morgan teetti itselleen jopa korkeampikattoisen limusiinin hattuaan varten. Ongelman ratkaisi Antoine Gibus kehittämällä hatusta kokoonpainettavan version (ns. chapeau claque tai opera hat) vuonna 1823. Yhdysvaltalainen versio silinterihatuista on stovepipe hat, joka on suoran lieriön muotoinen ja korkeampi kuin tavallinen silinteri.

Nykyisin silinterihattua käytetään hyvin harvoin, vain erityisissä arvokkaissa juhlatilaisuuksissa kuten valtiollisissa juhlissa. Siitä on tullut varakkuuden symboli. Oikeaoppinen tapa käyttää silinterihattua on hiukan eteenpäin ja sivulle kallellaan.kenen mukaan? Päähineen perinteisiä käyttäjiä ovat myös taikurit, jotka usein vetävät hatustaan valkoisen kaniinin. Ensimmäisenä tämän tempun suoritti ranskalainen Louis Comte vuonna 1814. Usein silinterihattu piirretään myös koristamaan lumiukkojen päälakea. (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: