Vanha gobeliini ”kohtaaminen sillalla”, Ranska

245.00 

Alkuperä: Ranska
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Alkuperäinen maalaus: Paul-Louis-Narcisse Grolleron (1848-1901)
Koko: 92 cm x 72 cm
Kunto: Hyvä, kankaassa kulumaa, värihaalistumista
Muuta: Tässä olisi erittäin upea ja tunnelmallinen ranskalainen gobeliini, josta saat sisustukseesi todellisen katseenvangitsijan. Gobeliinissa on kaunista ajan patinaa ja sen olemus hienoine aiheineen on todella hurmaava. Vastaavia aidosti vanhoja gobeliineja on hankala löytää ja tässä olisi todellinen kaunotar minne tahansa ympäristöön!

Gobeliini

Gobeliini on käsin kudottu kuvallinen seinävaate, joka sai nimensä pariisilaisesta Les Gobelins -tehtaasta. Gobelin-suku oli harjoittanut värjärin ammattia jo 1400-luvulla. Vuonna 1662 tuotanto siirtyi valtion omistukseen, jolloin myös laajennettiin tuotantoa taidekäsitöihin. Alun perin gobeliineiksi kutsuttiin tämän Pariisissa sijainneen tehtaan tuotteita, joiden kuvat olivat hyvin maalauksellisia ja, toisin kuin muissa kuvakudoksissa, ottivat huomioon myös perspektiivin. Ne esittivät yleensä jotakin historiallista tapahtumaa tai uskonnollisen kertomuksen kohtausta.

Myöhemmin gobeliini-nimeä on käytetty myös muista pystykangaspuissa ns. gobeliinitekniikalla kudotuista kuvakudoksista. Nykyään gobeliinia jäljitteleviä kudonnaisia (mm. kankaita) valmistetaan myös koneellisesti. Gobeliiniksi kutsutaan erityisesti huonekalujen verhoilukankaaksi jacquardkoneella kudottuja monivärisiä kankaita. (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: