Uniikki vahakabinetin helmi ”Madame”

590.00 

Alkuperä: Lontoo, Englanti
Valmistusajankohta: 1960 – 1970-luku
Mitat: Korkeus 34 cm x leveys 19 cm, syvyys 20 cm
Materiaali: Vaha
Kunto: Hyvä , ajanmukaista kulumaa / patinaa,
Muuta: Äärimmäisen hieno ja uniikki keräilyharvinaisuus. Kyseinen “Madame” on valmistettu alunperin kuuluisaan Madame Tussaudsin vahakabnettiin, josta se on sitten myöhemmin tullut yksityisomistukseen. Kyseessä on äärimmäisen tarkasti ja yksityiskohtaisesti tehdyt naisen kasvot /pää, realistisuus on käsittämätöntä (katso esim. silmiä!). Emme tiedä kuka tämä kuuluisa nainen on, olemme kutsuneet häntä “Madame Ruth” –nimellä, älkää kysykö miksi. =)

Madame Tussauds

Madame Tussauds on Lontoossa sijaitseva vahakabinetti. Kabinetissa on esillä lukuisia tunnetuista henkilöistä tehtyjä vahanukkeja. Nykyään Madame Tussaudsin vahakabinetteja on lisäksi Amsterdamissa, Hongkongissa, Las Vegasissa, Berliinissä, New Yorkissa, Shanghaissa ja Washingtonissa. Elokuussa 2009 avattiin vahakabinetti myös Hollywoodissa. Madame Tussauds on maailman tunnetuin vahakabinetti. Kabinetin perustaja Madame Tussaud (1761–1850), syntyään Marie Grosholtz, tutustui vahamallien tekoon työskennellessään Strasbourgissa lääkäri Philippe Curtiuksen taloudenhoitajana. Ranskan suuren vallankumouksen aikana Marie pakotettiin tekemään kuolinnaamioita giljotiinilla mestattujen, kuten Charlotte Cordayn ja Maximilien Robespierren, päistä. Hän meni naimisiin insinööri Francois Tussaud’n kanssa, mutta erosi tästä myöhemmin.

Napoleonin sotien melskeessä rouva Tussaud joutui siirtymään vahanukkeineen Britanniaan, missä hän kiersi alkuun esittelemässä työnantajaltaan perimäänsä kokoelmaa. Vuonna 1835 hän perusti Lontooseen Baker Streetille pysyvän näyttelyn, joka muutti Tussaudin pojanpojan siirtämänä nykyiselle paikalleen Marylebone Streetille vuonna 1884. Vahakabinetissa ovat esillä muun muassa Elvis Presley ja Elisabet II. Siellä on myös erityinen kauhuosasto, joka sisältää muun muassa sarjan kuuluisien murhaajien vahakuvia, alkaen vaimonsa murhanneesta tohtori Crippenistä aina Lee Harvey Oswaldiin.

Muuan kuuluisa kohde on Tableaux-ullakkohuone, jossa prinsessa Ruusunen nukkuu vuoteellaan; nuken sisällä on kone, joka saa rintakehän kohoilemaan niin, että prinsessa näyttää todella nukkuvan. 1960-luvun lopussa kabinettiin pääsivät myös viihdemaailman kuuluisuudet. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: