Taksidermia – Apina ”Curious George”

390.00 

Alkuperä: Ei tiedossa
Valmistusajankohta: 1920
Mitat: 45cm x 30cm x 20cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Nyt on melkoisen omituinen erikoiseläin! Riivatun avaruusolennon näköinen karvaton apina koti-Tarzanin viidakkokokoelmiin. Häijyn näköiset ompeleet mahassa ja vasemmassa pakarassa. Ei vaikuttaisi kuitenkaan ylisuurta pakaraimplanttia olevan. Apina on sadan vuoden aikana varmasti nähnyt kaikenlaista, mutta harmittaa ettemme tiedä hänen seikkailuistaan juurikaan mitään. Joka tapauksessa oivallinen kuriositeettikohde kahvipöytäkeskusteluihin.

Jos tunnistat lajin, kerro se heti meillekin! Kiitos.

Taksidermia

Taksidermia eli eläinten täyttäminen on taiteenlaji, joka käyttää materiaalina kuollutta eläintä, pyrkii säilyttämään eläimen ulkomuodon ja tekemään eläimestä esineen. Eläimen sisäelimet ja valtaosa luustosta poistetaan. Nahka jätetään, ja sen sisälle laitetaan muita aineita tukemaan ja antamaan muotoa. Täytettyjen eläinten on asennollaan tarkoitus muistuttaa eläviä eläimiä, ja usein eläintentäyttäjän taidon mittana on se, miten elävännäköisiä hän onnistuu eläimistä tekemään. Täytetylle eläimelle tehdään useimmiten alusta tai kiinnike. Silmät poistetaan ja korvataan lasisilmillä.

Eläimiä on täytetty tuhansia vuosia osana hautajais-, uhraus- ja palvontamenoja. Ranskalainen ornitologi Jean-Baptiste Bécœur kehitti 1700-luvulla niin kutsutun Bécoeurin reseptin, arsenikkipohjaisen säilöntäaineen, jolla saatiin estettyä lihaa syövien bakteerien toiminta. Toinen ranskalainen ornitologi, Louis Dufresne, kehitti eläinten täytön tapoja edelleen ja vuonna 1802 hän saattoi avata Ranskan luonnontieteellisessä museossa maailman suurimman harvinaisten lintujen kokoelman. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: