Salkoase ”War Fork”, 1800-luku

870.00 

Alkuperämaa: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1800-luku
Valmistaja: Tuntematon
Signeeraus/Merkinnät: Ei merkintöjä
Pituus: 220 cm
Kunto: Hyvä, terä ja varsi hyvässä kunnossa, pinnoissa tummentumaa / pintakulumaa. Varsi lienee uusittu jossain vaiheessa.
Muuta: Hienokuntoinen salkoase, terä koristeltu. Kyseinen ”sotahaarukka” on tehty mitä ilmeisimmin seremonia/taistelukäyttöön, kyseessä erittäin hieno pala aseiden kehityshistoriaa.

Salkoaseet

Salkoaseet (engl. polearms) ovat keskiaikaisia aseita, jotka koostuvat noin 2–2,5 m:n pituisesta salosta, jonka toisessa päässä on pisto- tai lyömäkärki. Ne ovat jalkaväen aseita, ja niitä käytetään kahdella kädellä. Ne ovat yksinkertaisia valmistaa ja niiden käyttö massataistelussa on helppo oppia. Ne olivat yleisiä jalkaväen aseita aina 1400-luvulle saakka, jolloin pitkä pistokeihäs, piikki, sekä sulkeisjärjestysohjesääntöjen synty ja jalkaväen kouluttaminen taistelemaan yhtenäisenä organisoituneena yksikkönä syrjäytti niiden käytön.

Salkoaseiden käyttö kuitenkin yleistyi väliaikaisesti Euroopassa, kun Ranskan suuri vallankumous syntyi ja köyhälistöön kuuluvat tarvitsivat halpoja aseita. Tehden lähinnä maanviljelytyökaluista nopeasti erityyppisiä salkoaseita saivat vallankumouksen joukot nopeasti tarvittavan määrän aseita. (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: