Memento Mori -miniatyyri ”Kallo”

45.00 

Alkuperämaa: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900-luku
Mitat: Korkeus 1 cm
Materiaali: Luu
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Erittäin hienosti käsityönä tehty ja uniikki miniatyyri kallosta, jonka materiaalina luu. Kallon läpi on porattu reikä, eli voi pujottaa esim. kaulaketjuun yms. HUOM! Kalloja on saatavilla muutamia (joissa pieniä eroja johtuen käsityöstä), joten kertoile jos haluat useamman kallon kerralla.

Memento mori:

Memento mori (suom. muista kuolevaisuutesi tai muista kuolevasi) on usein käytetty latinankielinen sanonta ja taiteessa yleinen aihepiiri eli teema. Kertomusten mukaan se on peräisin Rooman valtakunnasta, jossa orja kuiskasi lausetta voittoisan sotapäällikön korvaan hänen voittokulkueessaan eli triumfikulkueessaan. Pidempi muoto lauseesta on ”memento te mortalem esse” eli ”muista olevasi kuolevainen”.

Myöhemmin sanonta on viitannut taideteoksiin (kuten runot, laulut, maalaukset ja grafiikka), joiden tarkoituksena on muistuttaa kuoleman olemassaolosta ja mahdollisuudesta, usein myös kuoleman tasa-arvoisuudesta kuten kuolemantanssi-aihe. Memento mori -teemaa on käytetty etenkin kristillisessä taiteessa. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: