Marionetti-nukke ”Cranky Grandpa”, 1800-l.

245.00 

Alkuperä: Englanti, Lontoo
Valmistusajankohta: 1800-luvun loppu
Mitat: Korkeus 40 cm
Kunto: Kohtalainen, pinnoissa ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Tämä lontoolainen vaari ”Cranky Grandpa” on aloittanut näyttelijän uransa pienissä nukketeattereissa 1800-luvun lontoossa. Sittemmin tämä hieno herrasmies on ikääntynyt / rähjääntynyt tyylikkäästi ja hänen tiedetään olevan kovan piippumiehen maineessa (sekä olevan myös hiukan liikaa viskin perään). Kyseessä siis aidosti vanha ja harvinainen marionetti-nukke, joka on tehty käsityönä. Upea kohde erikoisuuksia hakevalle!

Marionetti -nuket

Marionetti on nukketeatterissa käytettävä nivelnukke, jota ohjataan ylhäältä päin naruilla. Marionetit on perinteisesti valmistettu puusta, yleensä lehmuksesta, joka on riittävän pehmeää veistettäväksi, mutta kuitenkin tarpeeksi kestävää. Ohjausnarut on kiinnitetty nukkejen jäseniin, jotka on liitetty toisiinsa nivelillä. Joissakin nukeissa myös suuta tai silmäluomia voidaan liikuttaa naruilla.

Marionetti luo käsinukkeen verrattuna uskottavamman vaikutelman todellisesta hahmosta, sillä nukke on näkyvissä kokonaan, ja sen kaikkia jäseniä voi liikuttaa. Narut ovat yleensä ohuita ja läpikuultavia, mikä vahvistaa todellisuusvaikutelmaa entisestään. Joskus sanalla marionetti (tai sätkynukke) kutsutaan myös tahdotonta ihmistä, joka on helposti toisten johdateltavissa. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: