Kuriositeettikohde ”myyttiset jalat”

65.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900/2000-luku
Mitat: Jalkojen pituus n. 9 cm
Kunto: Hyvä
Muuta: Hiukan myyttisempi kohde erikoisuuksia hakevalle. Kyseessä on erittäin hienot korpin jalat, käsitelty ammattimaisesti ilmakuivauksella. Upea ja uniikki kohde mihin tahansa paraatipaikalle!

Myyteissä ja kuvasymboliikassa korpilla voidaan tarkoittaa mustaa korppia, mustaa varista, sekä noki- ja peltovarista. Korppi on kaksijakoinen lintu, sillä sitä on pidetty sekä hyvän että pahan onnen enteenä. Korppi on kuitenkin liitetty joissakin kulttuureissa pääasiallisesti pahan voimiin ja tuonpuoleiseen. Korppi on ollut pirun, paholaisen lintu, jonka ilmestyminen on aina tiennyt jotain pahaa. Korppia on pidetty paholaisen liittolaisena paitsi värinsä, myös oletetun viisautensa ja pitkän ikänsä vuoksi. On uskottu, että korppi elää satoja vuosia ja voi viisaudellaan vaikka väistää sitä kohti ammutun luodinkin. Liittoutuminen pirun kanssa antoi korpille kaikki nämä voimat ja ominaisuudet, joihin kuului lisäksi muun muassa korpinkivi, jota lintu säilytti pesässään tai kielensä alla. Tämän kiven maaginen voima oli siinä, että se taikoi haltijansa näkymättömäksi, ja tästä johtuikin, että korpin pesää oli erittäin hankala löytää. Näkymättömänä korppi pääsi myös paremmin tekemään paholaisen sille määräämiä töitä. Jo pelkkä korpin näkeminen tiesi jonkinlaista onnettomuutta tai muuta ikävää, ja siksi korppia myös vainottiin. Sanottiin, että korppi vaistoaa onnettomuudet ja ilmestyy paikalle juuri ennen kuin jotakin vakavaa sattuu tai heti sen jälkeen. Pihapiirissä näkynyt korppi – tai monesti yleensä musta lintu – tiesi kuolemaa. Korppi tuli joko ilmoittamaan kuolemasta tai noutamaan kuolleen sielua iäisyyteen. Noutajan ominaisuudessa esiintyminen onkin yleinen lintuihin liitetty piirre.

Korppia on myös lähes kaikkialla arvostettu sen oppivaisuutensa vuoksi. Sen on uskottu opastavan merimiehiä ja muita matkailijoita määränpäähänsä, mikä voi juontaa juurensa siitä, että suuret linnut suuntaavat merellä yleensä kohti maata. Pohjoisessa on aina pyritty tulkitsemaan lintujen, erityisesti korpin ääntelyä, sillä lintua on pidetty viisaana neuvonantajana. Norjalainen termi gauldra tarkoittaa chanttaamista ja loitsimista, mutta myös lintujen laulua. Saamelaiset uskovat, että korpin siipien alla on erityinen onnenhöyhen leavvedolgi. Onnenhöyhen liitettiin linnun vaistoon, jolla se pystyi aina vainuamaan saaliin paikan. Tämän vuoksi metsästäjät yrittivät mitä erikoisimmilla keinoilla saada onnenhöyhenen haltuunsa saadakseen sen avulla korpin saalisvaiston ja samalla onnea muihinkin askareisiin. Korpin viisaudesta kertoo myös se, että se tekee itse mm. omat lelunsa . (Lähteet: Wikipedia, http://www.thuleia.com)

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: