Venetsialainen naamio ”Isabella”

160.00 

Alkuperämaa: Italia
Valmistusajankohta: 2000-luku
Mitat: 39 cm x 47 cm x 10 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Ylimmäisen lehdykän kärki on liimattu. Näkyy taustapuolen kuvassa. Kyseessä äärihieno karnevaalinaamio, joka on valmistettu käsityönä Italian Venetsiassa. Naamio on ns. kokonaamio ja se on todella juhlavan näköinen. Naamio on erittäin korkealaatuista käsityötä ja sen yksityiskohdat ovat poikkeuksellisen hienot.

Karnevaalinaamiot

Erilaiset karnevaalinaamiot ovat olennainen osa venetsialaista karnevaaliperinnettä. Naamiot kuuluivat muutenkin entisajan Venetsiaan, niitä saatettiin aikoinaan käyttää myös karnevaaliajan ulkopuolellakin osana tavallista arkea.

Naamiot antoivat ihmisille mahdollisuuden salata henkilöllisyytensä, ylittää sosiaalisen aseman tai sukupuolen asettamia rajoja ja kääntää arvoja ylösalaisin. Palvelijasta tuli herra, vallasnaisesta kevytkenkäinen hupakko – ja päinvastoin. 1700-luvun venetsialaistyyliä jäljittelevät karnevaaliasut ovat upeita, leveähelmaisia, korukivin kirjottuja ja aidoin sulkakoristein varustettuja luomuksia. Karnevaaliperinne hiipui Venetsiassa 1700-luvun lopulla Napoleonin valloituksen myötä. (Lähde: umami.fi / Liisa Vilska)

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: