Vanha ”kuppaussetti” alkuperäislaatikolla, Ranska

95.00 

Alkuperämaa: Ranska, Pariisi
Valmistaja: L.M Paris
Valmistusajankohta: 1900-luvun alkupuoli
Mitat: Kupin pituus 7 cm ja halkaisija 5 cm. Laatikon mitat: 24 x 6 x 5 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa
Muuta: Suomalaisten saunojien synkkä saunakaveri on kunnon kuppaussetti! =) Tämä hieno kuuden kuppauskupin kokonaisuus on ranskalaista käsialaa ja sen alkuperäinen laatikko on säilynyt myös hienosti mukana. Kohde on hieno vaihtoehtoisen lääketieteen edustaja ja se sopii hyvin vaikka käyttöönkin.

Kuppaus

Kuppaus on yksi vanhimmista ja edelleen käytössä olevista kansanparannuskeinoista. Kuppaus perustuu klassiseen humoraaliopin mukaiseen käsitykseen neljästä ihmisessä olevasta perusnesteestä: verestä, limasta, mustasta ja keltaisesta sapesta. Nämä nesteet saattavat joutua epätasapainoon, jolloin kehossa ilmenee sairauksia ja vaivoja. Kuppauksessa hoidettavasta poistetaan laskimoverta käyttämällä välineenä kuppaussarvia tai imukuppeja, jotka imeytetään ihoon vetämään verta alipaineen avulla. Kuppauksen suorittajaa kutsutaan kuppaajaksi tai kuppariksi.

Sekä kuppausta että kahta muuta vanhaa hoitokeinoa, suoneniskentää ja verijuotikkaita, on perinteisesti käytetty ”pahan” ja ”sairaan” veren poistamiseen elimistöstä. Kuppaus saattaa myös suoraan helpottaa sairauden aiheuttamaa kipua vähentämällä kudoksen sisäistä painetta. Kuppauksen historiallisena esiasteena voidaan pitää imemistä. Jos iho vaurioituu tai haavoittuu, vauriokohdassa olevaa likaa tai myrkkyä voidaan pyrkiä poistamaan imemällä ja nuolemalla. Ihmisten ohella myös muilla eläimillä on tapana nuolla ja imeä haavojaan.

Suomessa kuppausta on harjoitettu ilmeisesti 1400-luvulta lähtien. Jopa Mikael Agricola kehotti 1500-luvulla rukouskirjansa kalenterissa talonpoikia kuppauttamaan itsensä ennen toukotöitä. Kuppaus on toimitettu Suomessa perinteisesti saunassa. Kuppauskupuina on ennen vanhaan käytetty venttiilimekanismilla varustettuja lehmänsarvia, joihin alipaine on saatu aikaan imemällä niistä ilmaa pois. Kuppaus on yhä Suomessa käytössä ns. vaihtoehtolääkinnällisenä hoitokeinona, muualta kuppaus on Kiinaa lukuun ottamatta lähes kokonaan kadonnut. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: