Makaaberi jalkaproteesi ”leftie”

320.00 

Alkuperä: Hollanti
Valmistusajankohta: 1940-1950-luku
Koko: Korkeus 83 cm
Kunto: Kohtalainen, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Äärimmäisen hieno, makaaberi ja harvinainen lääketieteellisen antiikin esineistön edustaja. Tällä jalalla on tallattu Hollannin kivisiä katuja ja käytön jäljet antavat proteesille luonteikkaan ulkonäön. Vastaavia esineitä on tänä päivänä hankala enää löytää mistään, nämä kun usein hävitettiin käyttäjän poismenon myötä. Lääketieteelliseen kokoelmaan tai kummallisuuksien kabinettiin upea lisä!

Raajaproteesit:

Proteesi on lääkinnällinen keinotekoinen kappale, jolla korvataan kehosta puuttuva raaja tai sen osa. Proteeseja käytetään esimerkiksi korvaamaan syntymästä asti puuttuva tai myöhemmän sairauden tai onnettomuuden vuoksi amputoitu raaja, muuttamaan transsukupuolisten miesten ja naisten ulkoisia piirteitä sekä erikoisefekteinä elokuvissa.

Proteeseja on käytetty ainakin 400-luvulta eaa. Ensimmäiset oikean käden muotoiset proteesit valmistettiin kuitenkin vasta keskiajalla. Ennen proteesit tehtiin yleensä puusta, nahasta ja raskaasta metallista (puujalka ja koukkukäsi), joiden toiminnallisuus oli lähinnä välttävää. Nykyisin on jo käytössä kevyistä metalleista ja muoveista tehtyjä, tietokoneohjatusti toimivia jalka- ja käsiproteeseja. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: