Upea ranskalainen seinäkrusifiksi, 1800-l.

325.00 

Alkuperä: Ranska
Valmistusajankohta: 1800-luku
Mitat: Korkeus 55 cm ja leveys 39 cm
Materiaali: Puu, pronssi? ja sametti
Kunto: Ikäänsä nähden hyvä, pinnoissa kulumia ja lisäksi ajanmukaista patinaa
Muuta: Isokokoinen, yksityiskohtainen ja todella vaikuttava ranskalainen seinäkrusifiksi, jolla ikääkin jo toista sataa vuotta. Ovaalin muotoinen puukehys on yläosastaan kauniisti koristeltu ja siihen on ommeltu tunnelmallinen sametti. Kehyksen sisustaa koristaa todella yksityiskohtainen risti, jossa mukana mm. INRI -laatta ja alaosassa pääkallo. Harvinainen ja hieno kohde minne tahansa ympäristöön!

Krusifiksi

Krusifiksi (lat. crucifixum, m.kreik. σταυρός, staurós hepreaksi ‏קרוסיפיקס‎, ven. распя́тие, raspjátije) eli Ristiinnaulitun kuva on ristiinnaulittua Kristusta esittävä veistos tai kuva. Krusifiksissä on esitettynä corpus, eli Kristuksen ruumis, mikä erottaa sen rististä. Kolmiulotteiset veistoskrusifiksit ovat läntinen perinne ja kaksiulotteiset kuvakrusifiksit ovat puolestaan itäinen perinne. Varhaisimmat krusifiksit olivat pieniä ja niitä säilytettiin alttarilla. Myöhemmin keskiajalla myös kirkon triumfikaareen kuorin ja runkohuoneen väliin sijoitettiin suuri ja usein monivärinen, puusta tehty triumfikrusifiksi.

Krusifikseissa ovat usein Jeesuksen pään yläpuolella kirjaimet INRI. Tämä on lyhennys latinankielisestä tekstistä ”Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum” (suom. Jeesus Nasaretilainen juutalaisten kuningas), jonka Pontius Pilatus Raamatun mukaan kirjoitti tauluun Jeesuksen pään yläpuolelle (Joh.19:19). Varsinkin krusifiksia esittävissä kuvissa on pään yläpuolella usein kirjaimet IC (vasen puoli) XC (oikea puoli), jotka ovat Kristuksen kreikankielisen nimen alku- ja loppukirjaimet (iota, sigma, khi, sigma). Alhaalla on kreikankielinen kirjoitus nika (suom. hän on voittoisa). (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: