Kuninkaallisen valmistajan kaukoputki (Chevallier)

460.00 

Valmistaja: Jean-Gabriel Auguste Chevallier (1778–1848)
Valmistusajankohta: 1800-luvun alku
Portaat: 5
Signeeraus: Kyllä
Pituus aukaistuna: 33 cm
Optiikka: Ehjä
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa pinnoissa
Muuta: Kuninkaallisen valmistajan kaukoputki, äärimmäisen hieno yksilö. Materiaalit ja yksityiskohdat omaa luokkaansa, tässä on hieno pala kaukoputkien historiaa! Silmäosan linssisuoja toimii, toisessa päässä ei suojaa.

Jean-Gabriel Auguste Chevallier (1778–1848)

Kaukoputken tekijä on Jean-Gabriel Auguste Chevallier (1778–1848), joka oli eläessään yksi arvostetuimmista eurooppalaisista optiikkaan vihkiytyneistä insinööreistä. Hän valmisti satoja optiikkaan perustuvia erittäin kehittyneitä tieteellisiä laitteita ja sai ympäri Eurooppaa useita eri tiedepalkintoja. 1800-luvun alkupuolella hän saavutti myös erään erittäin tärkeän merkkipaalun saaden kuningas Ludgiv XVIII:n toimesta arvonimen ”Opticien du Roi et des Princes”, eli vapaasti suomennettuna hänet kruunattiin viralliseksi kuninkaiden ja prinssien optikoksi.

Chevallier oli lisäksi yhtenä perustajajäsenenä vuonna 1808 perustetussa ranskalaisessa vapaamuurarijärjestössä ”Lodge of Grand Orient of France”, joka nautti erittäin suurta vaikutusvaltaa 1800-luvun alkupuolella Ranskassa ja järjestö sai lahjoituksia jopa itseltään Napoleon Bonapartelta. Tämän lisäksi Chevallier on kirjoittanut useita merkkiteoksia, joista muutamista otetaan yhä uusintapainoksia ympäri maailmaa.

Kaukoputkeen on kaiverrettu kaunokirjoituksella seuraavasti:

L'Ing Chevallier
Opticien du Roi
Vis-a-vis le Marché aux Fleurs
A Paris.

eli vapaasti suomennettuna:

1. rivi – Insinööri Chevallier
2. rivi – Kuninkaan optikko
3. ja 4. rivi – Tiedot tarkasta valmistuspaikasta

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: