Uniikki Merikapteenin puujalka, 1800-luku

275.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1800-luku
Koko: 102 cm x 17 cm x 16 cm
Kunto: Hyvä, nahka-, puu- ja rautapinnoissa raskasta patinaa / kulumaa
Muuta: Tällä uniikilla esineellä on varmasti tuhat tarinaa kerrottavana (muutaman pintin jälkeen se varmasti paljastaa jokusen tarinoistaan), puujalka on kuin suoraan ”Pirates Of Caribbean” -elokuvista! Kyseessä on 1800-luvulla eläneelle Merikapteenille kuulu… tai lopetetaan kiertely ja sanotaan suoraan, että kyseessä on merirosvolle (piraatille) kuulunut puujalka, ARRRRRR!!! Kohde on kaikin puolin upea sen aitoine rauta- ja nahkaosineen ja kuten kuvista näkyy, niin tuolloin 1800-luvulla ei tuota ”kosmeettista” puolta vielä hirveästi mietitty. Vastaavia esineitä on tänä päivänä hankala enää löytää mistään, nämä kun usein hävitettiin käyttäjän poismenon myötä.

Raajaproteesit:

Proteesi on lääkinnällinen keinotekoinen kappale, jolla korvataan kehosta puuttuva raaja tai sen osa. Proteeseja käytetään esimerkiksi korvaamaan syntymästä asti puuttuva tai myöhemmän sairauden tai onnettomuuden vuoksi amputoitu raaja, muuttamaan transsukupuolisten miesten ja naisten ulkoisia piirteitä sekä erikoisefekteinä elokuvissa.

Proteeseja on käytetty ainakin 400-luvulta eaa. Ensimmäiset oikean käden muotoiset proteesit valmistettiin kuitenkin vasta keskiajalla. Ennen proteesit tehtiin yleensä puusta, nahasta ja raskaasta metallista (puujalka ja koukkukäsi), joiden toiminnallisuus oli lähinnä välttävää. Nykyisin on jo käytössä kevyistä metalleista ja muoveista tehtyjä, tietokoneohjatusti toimivia jalka- ja käsiproteeseja. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: