Todella hieno 6-osainen amputaatiosetti, Englanti

690.00 

Alkuperä: Englanti
Valmistaja: Instrumenteissa signeeraukset (Down Bros, Thackray, Macarthys))
Valmistusajankohta: 1900-luvun alkupuolisko
Koko: Laatikon koko 43 cm x 16 cm x 8 cm. Sahojen / veitsien mitat 28-33 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Tässä on erittäin keräilty ja harvinainen kokonaisuus, jonka alkuperä sijoittunee 1900-luvun alkupuolelle. Kyseessä on 6-osainen amputaatioon käytetty työkalusetti, joka pitää sisällään mm. luusahan, nivel/sormisahan, veitsen pehmytkudoksia varten sekä ns. ommelkaapelia. Kaikki työkalut ovat leimattuja ja ne ovat erittäin terävässä kunnossa edelleen. Todella hieno ja erikoinen esine mihin tahansa kokoelmaan!

Amputaatio

Amputaatiolla tarkoitetaan jonkun kehon osan, esim. raajan, poistamista kirurgisella toimenpiteellä. Raajan tai kehon osan amputointiin päädyttiin usein esim. vamman, tietyn sairauden tai epämuodostuman takia. Raajojen amputaatiota on käytetty joissakin maissa rikollisten rangaistuksena sekä sitä on tavattu myös osana erikoisia rituaaleja.

Amputaation on tiedetty olevan yksi vanhimmista kirurgisista toimenpiteistä ja sen alkuaikojen brutaalit tekniikat ovat kehittyneet hurjasti lääketieteen kehittyessä. 1600-luvulla toimenpiteet tehtiin muutamissa minuuteissa kipu- nukutusaineiden puutteen takia ja amputaatio suoritettiin yhdellä katkaisulla, eli ns. classic circular cut –tekniikalla. 1700-luvulla siirryttiin jo ns. kaksi- ja kolmevaiheisiin toimenpiteisiin, jossa eroteltiin mm. ihon, lihasten ja luun leikkaaminen erikseen. 1800-1900-lukujen aikana sodat sekä lääketieteen kehittyminen vei leikkaustekniikat kokonaan uudelle tasolle ja myös raajaproteeseja kehitettiin koko ajan toimivammaksi. Nykyisin nämä vanhat amputaatioon ja protetisointiin liittyvät esineet ovat erittäin haluttuja ja keräiltyjä kohteita, sekä samalla myös hieno osa lääketieteen kehityksen historiaa.

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: