Taksidermia ”Upea kultafasaani”, 1900-luku

225.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900-luvun jälkimmäinen puolisko
Mitat: Kokonaiskorkeus 40 cm, leveys 55 cm, syvyys 17 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Upea, kookas ja äärimmäisen näyttävä taksidermia-kohde. Kyseessä on isokokoinen ja näyttävällä värikirjolla varustettu kultafasaani, joka seisoo oksalla. Upeat yksityiskohdat ja lisänä myös seinäkiinnitysmahdollisuus.
Kultafasaani (Chrysolophus pictus) on kultafasaanien sukuun kuuluva koristeellinen kanalintu. Kultafasaanikoiras on 90-105 (pyrstön osuus 60-70) senttimetriä pitkä, naaras 60-80 senttimetriä, josta pyrstön osuus 30-35 senttimetriä. Koiraan vatsapuoli on punainen. Selkä ja pää ovat keltaiset ja soitimella koiras levittää viuhkaksi oranssinkeltaisen niskahunnun. Naaraalla on vaatimattomampi ruskea höyhenpuku, jossa on mustia poikkiraitoja. Kultafasaani elää luonnonvaraisena Keski-Kiinan vuoristoseudulla. Sitä on istutettu esimerkiksi Kaakkois-Englantiin ja Lounais-Skotlantiin. (Lähde: Wikipedia)

Taksidermia

Taksidermia eli eläinten täyttäminen on taiteenlaji, joka käyttää materiaalina kuollutta eläintä, pyrkii säilyttämään eläimen ulkomuodon ja tekemään eläimestä esineen. Eläimen sisäelimet ja valtaosa luustosta poistetaan. Nahka jätetään, ja sen sisälle laitetaan muita aineita tukemaan ja antamaan muotoa. Täytettyjen eläinten on asennollaan tarkoitus muistuttaa eläviä eläimiä, ja usein eläintentäyttäjän taidon mittana on se, miten elävännäköisiä hän onnistuu eläimistä tekemään. Täytetylle eläimelle tehdään useimmiten alusta tai kiinnike. Silmät poistetaan ja korvataan lasisilmillä.

Eläimiä on täytetty tuhansia vuosia osana hautajais-, uhraus- ja palvontamenoja. Ranskalainen ornitologi Jean-Baptiste Bécœur kehitti 1700-luvulla niin kutsutun Bécoeurin reseptin, arsenikkipohjaisen säilöntäaineen, jolla saatiin estettyä lihaa syövien bakteerien toiminta. Toinen ranskalainen ornitologi, Louis Dufresne, kehitti eläinten täytön tapoja edelleen ja vuonna 1802 hän saattoi avata Ranskan luonnontieteellisessä museossa maailman suurimman harvinaisten lintujen kokoelman. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: