Taksidermia ”Taikurin oppipoika” -korppi

395.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900/2000-luku
Mitat: Korkeus 33 cm (silinterin kanssa), leveys 30 cm
Kunto: Hyvä, hatussa ajanmukaista kulumaa / patinaa, linnun kunnon näkee hyvin kuvista.
Muuta: Tässä on kyseessä todella uniikki ja harvinainen taksidermia-kohde. Lintu on ammattimaisen hienosti käsitelty ja se on kiinnitettynä vanhaan taikurin käyttämään silinteri -hattuun. Tästä ei kohde enää parannu, mieletön vetonaula / silmäterä mihin tahansa tilaan. Tämä yksilö on hankittu euroopasta ja se on rauhoitettujen alueiden ulkopuolelta. Upea ja uniikki kohde mihin tahansa paraatipaikalle!

Myyteissä ja kuvasymboliikassa korpilla voidaan tarkoittaa mustaa korppia, mustaa varista, sekä noki- ja peltovarista. Korppi on kaksijakoinen lintu, sillä sitä on pidetty sekä hyvän että pahan onnen enteenä. Korppi on kuitenkin liitetty joissakin kulttuureissa pääasiallisesti pahan voimiin ja tuonpuoleiseen. Korppi on ollut pirun, paholaisen lintu, jonka ilmestyminen on aina tiennyt jotain pahaa. Korppia on pidetty paholaisen liittolaisena paitsi värinsä, myös oletetun viisautensa ja pitkän ikänsä vuoksi. On uskottu, että korppi elää satoja vuosia ja voi viisaudellaan vaikka väistää sitä kohti ammutun luodinkin.

Liittoutuminen pirun kanssa antoi korpille kaikki nämä voimat ja ominaisuudet, joihin kuului lisäksi muun muassa korpinkivi, jota lintu säilytti pesässään tai kielensä alla. Tämän kiven maaginen voima oli siinä, että se taikoi haltijansa näkymättömäksi, ja tästä johtuikin, että korpin pesää oli erittäin hankala löytää. Näkymättömänä korppi pääsi myös paremmin tekemään paholaisen sille määräämiä töitä. Jo pelkkä korpin näkeminen tiesi jonkinlaista onnettomuutta tai muuta ikävää, ja siksi korppia myös vainottiin. Sanottiin, että korppi vaistoaa onnettomuudet ja ilmestyy paikalle juuri ennen kuin jotakin vakavaa sattuu tai heti sen jälkeen. Pihapiirissä näkynyt korppi – tai monesti yleensä musta lintu – tiesi kuolemaa. Korppi tuli joko ilmoittamaan kuolemasta tai noutamaan kuolleen sielua iäisyyteen. Noutajan ominaisuudessa esiintyminen onkin yleinen lintuihin liitetty piirre.

Korppia on myös lähes kaikkialla arvostettu sen oppivaisuutensa vuoksi. Sen on uskottu opastavan merimiehiä ja muita matkailijoita määränpäähänsä, mikä voi juontaa juurensa siitä, että suuret linnut suuntaavat merellä yleensä kohti maata. Pohjoisessa on aina pyritty tulkitsemaan lintujen, erityisesti korpin ääntelyä, sillä lintua on pidetty viisaana neuvonantajana. Norjalainen termi gauldra tarkoittaa chanttaamista ja loitsimista, mutta myös lintujen laulua. Saamelaiset uskovat, että korpin siipien alla on erityinen onnenhöyhen leavvedolgi. Onnenhöyhen liitettiin linnun vaistoon, jolla se pystyi aina vainuamaan saaliin paikan. Tämän vuoksi metsästäjät yrittivät mitä erikoisimmilla keinoilla saada onnenhöyhenen haltuunsa saadakseen sen avulla korpin saalisvaiston ja samalla onnea muihinkin askareisiin. Korpin viisaudesta kertoo myös se, että se tekee itse mm. omat lelunsa . (Lähteet: Wikipedia, http://www.thuleia.com)

Taksidermia

Taksidermia eli eläinten täyttäminen on taiteenlaji, joka käyttää materiaalina kuollutta eläintä, pyrkii säilyttämään eläimen ulkomuodon ja tekemään eläimestä esineen. Eläimen sisäelimet ja valtaosa luustosta poistetaan. Nahka jätetään, ja sen sisälle laitetaan muita aineita tukemaan ja antamaan muotoa. Täytettyjen eläinten on asennollaan tarkoitus muistuttaa eläviä eläimiä, ja usein eläintentäyttäjän taidon mittana on se, miten elävännäköisiä hän onnistuu eläimistä tekemään. Täytetylle eläimelle tehdään useimmiten alusta tai kiinnike. Silmät poistetaan ja korvataan lasisilmillä.
Eläimiä on täytetty tuhansia vuosia osana hautajais-, uhraus- ja palvontamenoja. Ranskalainen ornitologi Jean-Baptiste Bécœur kehitti 1700-luvulla niin kutsutun Bécoeurin reseptin, arsenikkipohjaisen säilöntäaineen, jolla saatiin estettyä lihaa syövien bakteerien toiminta. Toinen ranskalainen ornitologi, Louis Dufresne, kehitti eläinten täytön tapoja edelleen ja vuonna 1802 hän saattoi avata Ranskan luonnontieteellisessä museossa maailman suurimman harvinaisten lintujen kokoelman. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: