Taksidermia ”your sweetest nightmare”

245.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900/2000-luku
Mitat: pituus 48 cm
Kunto: Hyvä, pieniä puutteita ja kulumaa.
Muuta: Äärimmäisen harvinainen, hieno ja yksityiskohtainen taksidermia-kohde. Kyseessä on melkoisen häjyn näköinen kaimaani (Caimaninae), joka on alligaattoreiden alaheimoon kuuluva laji. Sana kaimaani on muuten peräisin Karibian alueelta, missä alligaattoria kutsutaan acojomaksi. Tämä kyseinen kohde on ammattimaisen hienosti käsitelty ja se on yksityiskohdiltaan mielettömän hieno. Upea ja uniikki kohde jolla säikytät niin naapurin kuin anopinkin.

Taksidermia

Taksidermia eli eläinten täyttäminen on taiteenlaji, joka käyttää materiaalina kuollutta eläintä, pyrkii säilyttämään eläimen ulkomuodon ja tekemään eläimestä esineen. Eläimen sisäelimet ja valtaosa luustosta poistetaan. Nahka jätetään, ja sen sisälle laitetaan muita aineita tukemaan ja antamaan muotoa. Täytettyjen eläinten on asennollaan tarkoitus muistuttaa eläviä eläimiä, ja usein eläintentäyttäjän taidon mittana on se, miten elävännäköisiä hän onnistuu eläimistä tekemään. Täytetylle eläimelle tehdään useimmiten alusta tai kiinnike. Silmät poistetaan ja korvataan lasisilmillä.

Eläimiä on täytetty tuhansia vuosia osana hautajais-, uhraus- ja palvontamenoja. Ranskalainen ornitologi Jean-Baptiste Bécœur kehitti 1700-luvulla niin kutsutun Bécoeurin reseptin, arsenikkipohjaisen säilöntäaineen, jolla saatiin estettyä lihaa syövien bakteerien toiminta. Toinen ranskalainen ornitologi, Louis Dufresne, kehitti eläinten täytön tapoja edelleen ja vuonna 1802 hän saattoi avata Ranskan luonnontieteellisessä museossa maailman suurimman harvinaisten lintujen kokoelman. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: