Taksidermia – Näyttävä Krokotiili, ”vicious”

195.00 

Alkuperä: Amerikka, mutta tästä ei varmuutta.
Valmistusajankohta: 1970-luku
Mitat: 62,5cm × 13cm × 14cm
Kunto: Kohtalainen, ajanmukaista kulumaa / patinaa. Varpaita puuttuu ja hännästä on pala lähtenyt.
Muuta: Näyttävän näköinen nuorison edustaja muutamalla kolhulla, joka näyttää pohtivan konnuuksia.

Krokotiilit
Krokotiilit (Crocodylidae) ovat suurikokoisten matelijoiden heimo, johon kuuluu neljätoista nykyisin elävää, vedessä viihtyvää lajia. Krokotiilit on yksi kolmesta krokotiilieläinten heimosta. Joskus krokotiili-nimitystä käytetään löyhästi myös muihin heimoihin kuuluvista krokotiilieläimistä, joita ovat alligaattorit, kaimaanit ja gaviaalit.

Krokotiilit elävät tropiikeissa: Afrikassa, Australiassa, Aasiassa ja Amerikoissa. Krokotiilit viihtyvät hitaasti virtaavissa joissa ja järvissä, ja niiden ravintoa ovat etenkin kalat sekä lajista ja eläimen koosta riippuen linnut ja nisäkkäät.

Krokotiilit ovat nopeita liikkumaan lyhyillä matkoilla, jopa maalla. Mitä isompi krokotiili on, sitä hitaampi se on maalla. Vain pienimmät krokotiilit pystyvät juoksemaan maalla nopeita pyrähdyksiä. Vedessä ne kuitenkin muuttuvat tehokkaiksi saalistajiksi. Niillä on erittäin vahvat leuat ja terävät saaliin pitämiseen ja repimiseen kehittyneet hampaat. Krokotiilit eivät useinkaan kykene avaamaan leukojaan, jos niistä pidetään kiinni, sillä leukoja avaavat lihakset ovat heikot. Kaikilla krokotiileilla on myös terävät ja vahvat kynnet. Naaras kaivaa vahvakyntisillä takajaloillaan hiekkaan kuopan johon se munii munansa. Kun poikaset kuoriutuvat, emo kaivaa pesäkuopan auki ja joskus myös auttaa poikasia kuoriutumisessa ja kuljettaa ne leuoissaan veteen.

Krokotiilit ovat saalistustavaltaan väijyviä petoja. Ne odottavat kauan, kunnes saalis tulee lähelle, ja hyökkäävät sitten salamannopeasti. Ne tappavat suuret saaliseläimet, kuten nisäkkäät, kiskomalla ne veden alle ja hukuttamalla. Jos ensi-isku ei onnistu, krokotiili laskeutuu takaisin odottamaan. Krokotiilit ovat vaihtolämpöisiä, joten ne kykenevät olemaan pitkiäkin aikoja ilman ravintoa – isot yksilöt jopa vuoden.

Krokotiilit sukulaisineen ovat ns. eläviä fossiileja. Ne eivät ole fossiililöytöjen perusteella muuttuneet merkittävästi 200 miljoonaan vuoteen. (Lähde: Wkipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: