Taksidermia ”Haukan katse”

225.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900- luvun loppupuolikas
Mitat: Kokonaiskorkeus 80 cm, leveys 60 cm ja syvyys n. 45 cm
Kunto: Hyvä, toisen siiven kärjessä on muutaman sulan taittuma, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Mielettömän upea, kookas ja äärimmäisen näyttävä taksidermia-kohde. Kyseessä on todella isokokoinen ja ”siivet levällään” -asettelulla oleva haukka, joka seisoo upealla puualustallaan. Linnussa upeat yksityiskohdat ja tiesitkö, että haukkaa pidetään yhtä myyttisenä lintuna kuin kotkaakin, joka vei esimerkiksi inkojen sielut taivaaseen? =) Huippuhieno kohde vaikkapa herrasmiehen työhuoneeseen!

Taksidermia

Taksidermia eli eläinten täyttäminen on taiteenlaji, joka käyttää materiaalina kuollutta eläintä, pyrkii säilyttämään eläimen ulkomuodon ja tekemään eläimestä esineen. Eläimen sisäelimet ja valtaosa luustosta poistetaan. Nahka jätetään, ja sen sisälle laitetaan muita aineita tukemaan ja antamaan muotoa. Täytettyjen eläinten on asennollaan tarkoitus muistuttaa eläviä eläimiä, ja usein eläintentäyttäjän taidon mittana on se, miten elävännäköisiä hän onnistuu eläimistä tekemään. Täytetylle eläimelle tehdään useimmiten alusta tai kiinnike. Silmät poistetaan ja korvataan lasisilmillä.

Eläimiä on täytetty tuhansia vuosia osana hautajais-, uhraus- ja palvontamenoja. Ranskalainen ornitologi Jean-Baptiste Bécœur kehitti 1700-luvulla niin kutsutun Bécoeurin reseptin, arsenikkipohjaisen säilöntäaineen, jolla saatiin estettyä lihaa syövien bakteerien toiminta. Toinen ranskalainen ornitologi, Louis Dufresne, kehitti eläinten täytön tapoja edelleen ja vuonna 1802 hän saattoi avata Ranskan luonnontieteellisessä museossa maailman suurimman harvinaisten lintujen kokoelman. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: