Sykähdyttävän upea pöytäkrusifiksi, 1800-luku

175.00 

Alkuperä: Saksa
Valmistusajankohta: 1800-luvun loppu / 1900-luvun alku
Mitat: Korkeus 40 cm, leveys 17 cm
Materiaali: Risti jalustoineen on puuta, Jeesus on tehty tinasta tms. materiaalista
Kunto: Kohtalainen, pintakulumaa, varren pääkallosta puuttuu pieni pala. Ajanmukaista patinaa.
Muuta: Kaunis ja aidosti vanha pöytäkrusifiksi, jossa hienot ja tarkat yksityiskohdat. Krusifiksin rungossa kiertää teksti ”Missions Andeken”. Erikoinen ja hieno kohde minne tahansa ympäristöön, kyseessä ei ole todellakaan mikään massatuotannossa ollut esine.

Krusifiksi

Krusifiksi (lat. crucifixum, m.kreik. σταυρός, staurós hepreaksi ‏קרוסיפיקס‎, ven. распя́тие, raspjátije) eli Ristiinnaulitun kuva on ristiinnaulittua Kristusta esittävä veistos tai kuva. Krusifiksissä on esitettynä corpus, eli Kristuksen ruumis, mikä erottaa sen rististä. Kolmiulotteiset veistoskrusifiksit ovat läntinen perinne ja kaksiulotteiset kuvakrusifiksit ovat puolestaan itäinen perinne. Varhaisimmat krusifiksit olivat pieniä ja niitä säilytettiin alttarilla. Myöhemmin keskiajalla myös kirkon triumfikaareen kuorin ja runkohuoneen väliin sijoitettiin suuri ja usein monivärinen, puusta tehty triumfikrusifiksi.

Krusifikseissa ovat usein Jeesuksen pään yläpuolella kirjaimet INRI. Tämä on lyhennys latinankielisestä tekstistä ”Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum” (suom. Jeesus Nasaretilainen juutalaisten kuningas), jonka Pontius Pilatus Raamatun mukaan kirjoitti tauluun Jeesuksen pään yläpuolelle (Joh.19:19). Varsinkin krusifiksia esittävissä kuvissa on pään yläpuolella usein kirjaimet IC (vasen puoli) XC (oikea puoli), jotka ovat Kristuksen kreikankielisen nimen alku- ja loppukirjaimet (iota, sigma, khi, sigma). Alhaalla on kreikankielinen kirjoitus nika (suom. hän on voittoisa). (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: