Kookas yksityiskohtainen pöytäkrusifiksi

185.00 

Alkuperämaa: Eurooppa
Ajankohta: 1900-luvun alkupuoli
Mitat: Korkeus 40 cm, jalustan halkaisija 14 cm
Materiaali: Puu ja hopeoitu metalliseos
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Kyseessä on suuri ja kaunis krusifiksi, joka yksityiskohdillaan varmasti kiinnittää huomion! Plussaa erinomaisesta kunnosta, todella hieno kohde mihin tahansa ympäristöön.

Krusifiksi

Krusifiksi (lat. crucifixum, m.kreik. σταυρός, staurós hepreaksi ‏קרוסיפיקס‎, ven. распя́тие, raspjátije) eli Ristiinnaulitun kuva on ristiinnaulittua Kristusta esittävä veistos tai kuva. Krusifiksissä on esitettynä corpus, eli Kristuksen ruumis, mikä erottaa sen rististä. Kolmiulotteiset veistoskrusifiksit ovat läntinen perinne ja kaksiulotteiset kuvakrusifiksit ovat puolestaan itäinen perinne. Varhaisimmat krusifiksit olivat pieniä ja niitä säilytettiin alttarilla. Myöhemmin keskiajalla myös kirkon triumfikaareen kuorin ja runkohuoneen väliin sijoitettiin suuri ja usein monivärinen, puusta tehty triumfikrusifiksi.

Krusifikseissa ovat usein Jeesuksen pään yläpuolella kirjaimet INRI. Tämä on lyhennys latinankielisestä tekstistä ”Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum” (suom. Jeesus Nasaretilainen juutalaisten kuningas), jonka Pontius Pilatus Raamatun mukaan kirjoitti tauluun Jeesuksen pään yläpuolelle (Joh.19:19). Varsinkin krusifiksia esittävissä kuvissa on pään yläpuolella usein kirjaimet IC (vasen puoli) XC (oikea puoli), jotka ovat Kristuksen kreikankielisen nimen alku- ja loppukirjaimet (iota, sigma, khi, sigma). Alhaalla on kreikankielinen kirjoitus nika (suom. hän on voittoisa). (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: