Vanha laivan pienoismalli ”Santa Maria”

390.00 

Alkuperämaa: Englanti?
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Mitat: Pituus 62cm, korkeus 53 cm ja syvyys 16 cm
Materiaali: Puu
Kunto: Kohtalainen, pieniä korjauksia /rikkoja siellä täällä, yleiskunto kuitenkin varsin asiallinen. Kulumaa ja upeaa patinaa kauttaaltaan.
Muuta: Huikaisevan hieno meriantiikin kohde. Tämä yksi tunnetuimmista purjealuksen malleista on käsityönä tehty ja laivan yksityiskohdat ovat todella hienot. Kyseistä laivamallia löytyy ns. uutena varsin helpostikin, mutta aidosti vanhana ei niinkään helposti. Todellinen katseenvangitsija ja meriantiikin klassikko.

Santa Maria – purjealus

Santa María (Pyhä Maria) oli suurin Kristoffer Kolumbuksen ensimmäisellä, vuonna 1492 Atlantin poikki länteen suuntautuneella matkalla käytetyistä purjelaivoista. Santa María oli karakkityyppinen alus, joka toimi myös tutkimusmatkan lippulaivana. Muut ensimmäisen tutkimusmatkan purjealukset olivat karavelit Pinta ja Niña. Alus haaksirikkoutui kesken matkan joulupäivänä 1492 Haitin pohjoispuolella Cap-Haïtienin lähellä.

Aluksen alkuperäinen nimi oli La Gallega (suom. galicialainen nainen), luultavasti sen johdosta, että alus oli rakennettu Galiciassa, Pontevedran kaupungissa. Aluksella purjehtineet merimiehet kutsuivat sitä kuitenkin nimellä Marigalante (suom. Likainen Maria), joka viittasi prostituoituun. Kirjoituksissaan pappi Bartolomé de las Casas ei koskaan puhu aluksesta millään näistä kolmesta nimestä vaan viittaa siihen sanoilla La Capitana tai La Nao. Aluksen pituudesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta vastaaviin tunnettuihin saman ajankohdan aluksien löytöihin perustuen sen pituudeksi arvioidaan nykyään noin 19 metriä, leveydeksi 5 metriä ja vetoisuudeksi noin 108 tonnia. (Lähde Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: