Itämainen Marionettipari, Myanmar

230.00 

Alkuperä: Myanmar
Valmistusajankohta: 1900-luku
Mitat: Korkeus 115cm
Kunto: Kohtalainen, pinnoissa ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Upea kohde erikoisuuksia hakevalle! Useasta kohdin nivelletyt nuket liikkuvat hienosti osaavissa käsissä. Nainen ja mies, herra ja rouva tai henkilö ja henkilö. Ihan kuinka haluat heidät esitellä omassa teatterispektaakkelissasi. Heidän näyttelijänuransa alkoi Kaakkois-Aasiassa, Myanmarin (ent. Burma) kesäteatterissa, mutta jouduttuaan työttömiksi pariskunta muutti Suomeen paremman elämän toivossa. Onko sinulla tarjota heille eläkkeenviettopaikkaa vai kenties pienimuotoista näyttelytoimintaa ajankuluksi?

Marionetti -nuket

Marionetti on nukketeatterissa käytettävä nivelnukke, jota ohjataan ylhäältä päin naruilla. Marionetit on perinteisesti valmistettu puusta, yleensä lehmuksesta, joka on riittävän pehmeää veistettäväksi, mutta kuitenkin tarpeeksi kestävää. Ohjausnarut on kiinnitetty nukkejen jäseniin, jotka on liitetty toisiinsa nivelillä. Joissakin nukeissa myös suuta tai silmäluomia voidaan liikuttaa naruilla.

Marionetti luo käsinukkeen verrattuna uskottavamman vaikutelman todellisesta hahmosta, sillä nukke on näkyvissä kokonaan, ja sen kaikkia jäseniä voi liikuttaa. Narut ovat yleensä ohuita ja läpikuultavia, mikä vahvistaa todellisuusvaikutelmaa entisestään. Joskus sanalla marionetti (tai sätkynukke) kutsutaan myös tahdotonta ihmistä, joka on helposti toisten johdateltavissa. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: