Makaaberi naisen proteettinen käsi

175.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900-luvun alkupuoli
Koko: Pituus 18 cm, leveys 9 cm
Kunto: Kohtalainen, 1. sormea uusittu, pinnoissa ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Äärimmäisen hieno, makaaberi ja harvinainen lääketieteellisen antiikin esineistön edustaja. Kyseessä on 1900-luvun alussa todennäköisesti naiselle valmistettu mekanismilla varustettu proteettinen käsi. Ulkonäkö tietyin osin brutaalikin, todella nätti ja friiki kapistus. Vastaavia esineitä on tänä päivänä hankala enää löytää mistään, nämä kun usein hävitettiin käyttäjän poismenon myötä.

Raajaproteesit:

Proteesi on lääkinnällinen keinotekoinen kappale, jolla korvataan kehosta puuttuva raaja tai sen osa. Proteeseja käytetään esimerkiksi korvaamaan syntymästä asti puuttuva tai myöhemmän sairauden tai onnettomuuden vuoksi amputoitu raaja, muuttamaan transsukupuolisten miesten ja naisten ulkoisia piirteitä sekä erikoisefekteinä elokuvissa.

Proteeseja on käytetty ainakin 400-luvulta eaa. Ensimmäiset oikean käden muotoiset proteesit valmistettiin kuitenkin vasta keskiajalla. Ennen proteesit tehtiin yleensä puusta, nahasta ja raskaasta metallista (puujalka ja koukkukäsi), joiden toiminnallisuus oli lähinnä välttävää. Nykyisin on jo käytössä kevyistä metalleista ja muoveista tehtyjä, tietokoneohjatusti toimivia jalka- ja käsiproteeseja. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: