Myyty! Karmaisevan hieno arkkupöytä ”The Mummy”

MYYTY!

Alkuperä: Suomi
Valmistusajankohta: 2000-l.
Koko: Leveys 177 cm, syvyys leveimmältä kohdalta 66 cm, korkeus jalustan kanssa 50 cm
Kunto: Hyvä
Muuta: Mitäpäs kaikkea tästä kertomaan, kuin ainakin sen, että tämä on varmasti Suomen puhutuin ”arkkupöytä” (mm. Iltalehti ja sanomalehti Karjalainen ovat tehneet kohteesta juttua erikseen).

Kyseessä on taidokkaana käsityönä tehty ”arkkupöytä”, jonka nimi kertonee paljon. Pöydän sisälle on tehty erittäin yksityiskohtainen muumioitunut nainen, joka vetää kyllä kaikin puolin sanattomaksi. Realistisuus ja pienet yksityiskohdatkin (mm. sormukset, kaulakorut yms) tekevät kohteesta henkeäsalpaavan hienon. Kohde on suhteellisen painava ja siihen on teetätetty erikseen 5mm paksu lasikansi, eli siihen voi helposti laskea tavaroita (eli käyttää kuin sohvapöytänä konsanaan). Nyt jos etsit jotain ”hiukan” erikoisempaa kohdetta, niin….. olet sen löytänyt!

Muumio

Muumio on muumioinnin tai muumioitumisen seurauksena mätänemiseltä säästynyt ruumis. Muumiointia on tavattu monien eri kansojen keskuudessa., mutta kuuluisimmat muumiot ovat peräisin muinaisesta Egyptistä, missä vainajat oli tapana palsamoida ikuisen elämän takaamiseksi. Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että vainaja jatkoi elämäänsä tuonpuoleisessa. Tämän varmistamiseksi he palsamoivat kuolleiden ihmisten ruumiit huolellisesti, jotta ne säilyisivät ehjinä mahdollisimman pitkään. Ruumiin säilyminen hajoamattomana varmisti vainajalle ikuisen elämän. Vainajilta poistettiin kaikki muut sisäruumiin osat paitsi sydän. Muut sisäelimet käärittiin pellavaan ja laitettiin ruukkuun muumion vierelle. Muumion aivot poistettiin nenän kautta. Kuninkaalliseen sukuun kuuluneet muumioitiin ja vietiin hautakammioihin. Köyhät taas muumioitiin ja vietiin perheelleen.

Egyptissä on palsamoitu myös kissoja, krokotiileja, paviaaneja, hevosia ja jopa kotkia. Egyptiläiset kehittyivät palsamointitaidossa pitkälle ja saavuttivat taidokkuudessaan korkean tason. Tunnettuihin suomalaisiin muumioihin kuuluu vuonna 1629 kuollut Kemin kirkkoherra Nikolaus Rungius. Hänen muumioitunut ruuminsa on näytteillä Keminmaan vanhassa kirkossa. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: