Huikaisevan koristeellinen karnevaalinaamio, Venetsia

225.00 

Alkuperä: Venetsia, Italia
Valmistusajankohta: 1900/2000-luku
Mitat: Korkeus 50 cm ja leveys 41 cm (sopii aikuiselle)
Kunto: Hyvä, pinnoissa pientä kulumaa / patinaa.
Muuta: Kyseessä ehkä yksi hienoimmista venetsialaisista karnevaalinaamiosta, joka on valmistettu käsityönä. Naamio on ns. kokonaamio ja sen hattuosa höyhenkoristeineen on todella huikaisevan näköinen. Naamio on erittäin korkealaatuista käsityötä ja sen yksityiskohdat ovat poikkeuksellisen hienot.

Karnevaalinaamiot

Erilaiset karnevaalinaamiot ovat olennainen osa venetsialaista karnevaaliperinnettä. Naamiot kuuluivat muutenkin entisajan Venetsiaan, niitä saatettiin aikoinaan käyttää myös karnevaaliajan ulkopuolellakin osana tavallista arkea.

Naamiot antoivat ihmisille mahdollisuuden salata henkilöllisyytensä, ylittää sosiaalisen aseman tai sukupuolen asettamia rajoja ja kääntää arvoja ylösalaisin. Palvelijasta tuli herra, vallasnaisesta kevytkenkäinen hupakko – ja päinvastoin. 1700-luvun venetsialaistyyliä jäljittelevät karnevaaliasut ovat upeita, leveähelmaisia, korukivin kirjottuja ja aidoin sulkakoristein varustettuja luomuksia. Karnevaaliperinne hiipui Venetsiassa 1700-luvun lopulla Napoleonin valloituksen myötä. (Lähde: umami.fi / Liisa Vilska)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: