Hieno vintage -setti ”Mr. Watson”

125.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900-luvun alkupuoli
Koko: Hatun ympärysmitta n. 53 cm (miesten medium koko), käsineiden koko 7-8
Kunto: Kohtalainen, silinterin kunto hyvä, käsineissä ja mirrissä pintalikaa sekä kulumaa mutta ovat ehjät
Muuta: Tässäpä todellinen ”Herrasmies” -setti, johon kuuluu kasaantaitettava ja leimattu silinteri, sekä käsineet ja mirri. Setti on kuin suoraan Sherlock Holmes -elokuvasta, hieno kohde vaikkapa suoraan käyttöön.

Silinterihattu

Silinterihattu eli silinteri on korkea, sylinterin muotoinen, päältä tasainen, yleensä musta ja jäykkä huopahattu, jossa on lieri. Suomenkielinen sana silinteri tulee saksan sanasta Zylinderhut, ”sylinterihattu”. Kansanomaisempi nimitys hatulle on silkkipytty. Erittäin suosittu silinterihattu oli 1800-luvulla, jolloin se oli etenkin varakkaiden liikemiesten ja poliitikkojen päähine. On esitetty, että silinterihatun suosio teollistumisen aikakaudella olisi perustunut sen yhdennäköisyyteen tehtaanpiippujen kanssa. Hatut kasvoivat korkeutta etenkin Ranskassa ja veivät tilaa. Yhdysvaltalainen liikemies John Pierpont Morgan teetti itselleen jopa korkeampikattoisen limusiinin hattuaan varten. Ongelman ratkaisi Antoine Gibus kehittämällä hatusta kokoonpainettavan version (ns. chapeau claque tai opera hat) vuonna 1823. Yhdysvaltalainen versio silinterihatuista on stovepipe hat, joka on suoran lieriön muotoinen ja korkeampi kuin tavallinen silinteri.

Nykyisin silinterihattua käytetään hyvin harvoin, vain erityisissä arvokkaissa juhlatilaisuuksissa kuten valtiollisissa juhlissa. Siitä on tullut varakkuuden symboli. Oikeaoppinen tapa käyttää silinterihattua on hiukan eteenpäin ja sivulle kallellaan.kenen mukaan? Päähineen perinteisiä käyttäjiä ovat myös taikurit, jotka usein vetävät hatustaan valkoisen kaniinin. Ensimmäisenä tämän tempun suoritti ranskalainen Louis Comte vuonna 1814. Usein silinterihattu piirretään myös koristamaan lumiukkojen päälakea. (Lähde: Wikipedia)

Osastot: ,
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: