Harvinainen voodoo-maski, Haiti

245.00 

Alkuperämaa: Haiti, Länsi-Afrikka
Valmistusajankohta: 1900-luvun alkupuoli
Mitat: Korkeus 21 cm, leveys 16 cm (sopii aikuiselle)
Materiaali: Paperimassa
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Erittäin hieno, harvinainen ja vanha voodoo-maski, jonka alkuperä on Haitilla. Maski on valmistettu paperimassasta, jota alettiin käyttää jo 1800-luvulla. Tämän maskin alkuperä sijoittunee kuitenkin 1900-luvun alkupuoliskolle, ikää ja patinaa siinä on reilusti. Maski on hyvinkin pelottavan näköinen ja se on valmistettu käsityönä. Karmaisevan hieno ja yksityiskohtainen kohde mihin tahansa erikoisempaan sisustukseen / kokoelmaan.

Voodoo

Voodoo, toisinaan myös esimerkiksi vodou tai vodoun, on afrikkalais-karibialainen uskonto. Voodoo on animistinen, monijumalainen uskonto, jossa esi-isien palvonta ja fetisseille uhraaminen ovat tärkeässä osassa. Voodoo on lähtöisin Länsi-Afrikasta, missä sitä harjoitetaan edelleenkin yleisesti etenkin Beninissä. Voodoo levisi orjakaupan myötä Amerikkaan, missä se on suosittua etenkin Haitissa. Amerikkalaisen voodoon ajatusmaailma on säilynyt afrikkalaisena, mutta se on saanut vaikutteita myös etenkin orjuudesta ja katolisuudesta. Koko maailmassa voodoon sukuisilla uskonnolla on nykyisin yli 70 miljoonaa harjoittajaa.
Uskonnon nimi on kirjoitettu muodossa voodoo [vudu] viime aikoihin saakka. Kirjoitusmuoto vodou [vodu] on kuitenkin äänteellisesti oikeampi muoto sanan alkuperän kannalta. Afrikkalaisissa fon-kielissä vodu tarkoittaa monia asioita, kuten jumaluuksia, henkien palvomista, pyhiä esineitä sekä kauheaa, näkymätöntä ja käsittämätöntä voimaa. Sillä viitataan myös tietynlaiseen tanssiin, joka tuo yhteisön lähemmäksi henkiä. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: