Vanha ja harvinainen kuolinnaamio

360.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1800-luvun loppu / 1900-luvun alku
Mitat: Korkeus 22 cm x leveys 19 cm, syvyys 12 cm
Materiaali: Kipsi
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Harvinainen ja erittäin yksityiskohtainen kuolleen ihmisen kasvoista tehty aito kuolinnaamio, joka sopii hienosti hiukan ”erikoisempia” esineitä keräävälle. Naamion materiaalina on kipsi, mikä oli yleisin materiaali näiden naamioiden tekemiseen. Kipsin taakse on tehty seinäripustus, mutta se on näyttävästi esillä myös tason päällä. Hieno, erikoinen ja tietyllä tapaa myös karmaiseva uniikki esine.

Kuolinnaamio

Kuolinnaamio on kuolleen henkilön kasvoista otettuun muottiin jostain helposti muokattavasta materiaalista, kuten kipsistä tai vahasta tehty valos, jonka tarkoituksena on säilyttää hänen kasvonpiirteensä. Tapa ottaa vainajasta kuolinnaamio on tiettävästi peräisin muinaisroomalaisesta käytännöstä. Patriisiperheet säilyttivät esi-isiensä kuolinnaamioita kotialttarinsa yhteydessä osana Numan uskonnon harjoitusta.

Eräs tunnetuimpia kuolinnaamioiden valmistajia oli pariisilainen Marie Tussaud, jonka yritys siirtyi sittemmin Lontooseen. Nykyisin Tussaud'n vahakabinetin kokoelmissa on runsas valikoima mm. Ranskan suuren vallankumouksen aikana mestattujen henkilöiden kuolinnaamioita. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: