Harvinainen kirurgin amputaatiosetti, Englanti

890.00 

Alkuperä: Englanti
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Koko: Laatikon koko 30 cm x 15 cm x 6 cm.
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Tässä on erittäin keräilty ja harvinainen kokonaisuus, jonka alkuperä sijoittuu Engalntiin ja 1900-luvun alkupuolelle. Kyseessä on mitä ilmeisimmin sodassa toimineen kirurgin välinekokoelma (leikkaus/ amputaatio yms), jonka sisältö on varsin monipuolinen, eli instrumenttejä yms. välineitä on mukana varsin monipiuolisesti. Mukana on mm. amputaatioon käytetty luusaha ja useita muita kirurgin välineitä. Vastaavat setit ovat nykyään todella harvinaisia ja tässä olisi tarjolla todella upea kokonaisuus. Mukana alkuperäinen laatikko avaimella.

Amputaatio

Amputaatiolla tarkoitetaan jonkun kehon osan, esim. raajan, poistamista kirurgisella toimenpiteellä. Raajan tai kehon osan amputointiin päädyttiin usein esim. vamman, tietyn sairauden tai epämuodostuman takia. Raajojen amputaatiota on käytetty joissakin maissa rikollisten rangaistuksena sekä sitä on tavattu myös osana erikoisia rituaaleja.

Amputaation on tiedetty olevan yksi vanhimmista kirurgisista toimenpiteistä ja sen alkuaikojen brutaalit tekniikat ovat kehittyneet hurjasti lääketieteen kehittyessä. 1600-luvulla toimenpiteet tehtiin muutamissa minuuteissa kipu- nukutusaineiden puutteen takia ja amputaatio suoritettiin yhdellä katkaisulla, eli ns. classic circular cut –tekniikalla. 1700-luvulla siirryttiin jo ns. kaksi- ja kolmevaiheisiin toimenpiteisiin, jossa eroteltiin mm. ihon, lihasten ja luun leikkaaminen erikseen. 1800-1900-lukujen aikana sodat sekä lääketieteen kehittyminen vei leikkaustekniikat kokonaan uudelle tasolle ja myös raajaproteeseja kehitettiin koko ajan toimivammaksi. Nykyisin nämä vanhat amputaatioon ja protetisointiin liittyvät esineet ovat erittäin haluttuja ja keräiltyjä kohteita, sekä samalla myös hieno osa lääketieteen kehityksen historiaa.

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: