Harvinainen dioraama 1800-luku

950.00 

Alkuperä: Tuntematon
Valmistusajankohta: 1800-luku
Koko: Leveys 46 cm, korkeus 41 cm ja syvyys 18.5 cm
Kunto: Hyvä, lasi ehjä. Ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Erittäin patinoitunut ja harvinainen 1800-luvun meriaiheinen dioraama. Hienoa käsityötä, yksityiskohtaisesti ja laadukkaasti valmistettu kokonaisuus. Takana kiinnikkeet seinäkiinnitystä varten.

Dioraama:

Dioraama (kreik. διοράω, ”läpinäkyvä”) on osittain kolmiulotteinen maisemamalli tai asetelma, joka esittää esimerkiksi historiallista tapahtumaa tai tilannetta luonnossa. Dioraamoja käytetään yleensä museoissa elävöittämään ja havainnollistamaan näyttelyitä.

Ensimmäisen dioraaman rakensi valokuvauksen pioneeri Louis Daguerre vuonna 1822. Daguerren dioraamassa vaihtuivat näkymät 15 minuutin välein. Vaihtelut toteutettiin erilaisten mekaanisten kojeiden, valon ja peilien avulla. Nykyajan tunnetuimpia dioraamoja ovat New Yorkin luonnotieteellisen museon (American Museum of Natural History) suuret dioraamat, jotka valmistettiin museon kuraattorin Frank M. Chapmanin johdolla. Nämä dioraamat ovat olleet useiden muiden museoiden dioraamojen esikuvina.

Dioraamat ovat ikään kuin ikkunoita toiseen todellisuuteen. Niissä käytetään tavallisesti kaltevia tai kaarevia pintoja ja taustamaalauksia, jotta voidaan antaa katsojille vaikutelma todellista suuremmasta tilasta. Taemmas sijoitetut esineet voidaan myös tehdä normaalia pienemmiksi, jolloin vahvistetaan syvyysvaikutelman illuusiota. Tyypillisimpiä dioraamoja ovat luonnontieteellisten museoiden asetelmat, joissa käytetään täytettyjä eläimiä. Tällaisia dioraamoja on esillä esimerkiksi Helsingin luonnontieteellisessä museossa (entinen Eläinmuseo). Historiaan keskittyvissä museoissa saatetaan käyttää myös pienoiskokoisia dioraamoja, jossa pienoissotilaat on ryhmitelty pienoiskokoiseen maastoon jäljittelemään jotakin kuuluisaa taistelua. Myös meriaiheiset dioraamat ovat suosittuja, joskin harvinaisia. (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: