Eläimen luuranko ”KÄÄRME PARATIISISSA”

145.00 

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900/2000 -luku
Säilöntäkuution mitat: 14 x 9 x 3 cm
Kunto: Hyvä, luurangossa / kuutiossa pientä kulumaa
Muuta: Erittäin hieno ja näyttävä kohde. Käärmeen luuranko on ammattimaisesti puhdistettu ja asianmukaisesti käsitelty. Ranka on säilötty kuutioonsa todella hyvin, eli se voi olla vaikka pystyasennossa. Tämä yksilö on hankittu euroopasta ja se on rauhoitettujen alueiden ulkopuolelta. Tässä on nyt hulppea ja uniikki kohde mihin tahansa paraatipaikalle!

Käärme

Raamatussa käärme on paholaisen vertauskuva, mutta se rinnastetaan toisinaan myös älykkyyteen. Toisaalta useat kansat ovat palvoneet ja palvovat käärmeitä pyhinä ja esim. kiinalaisessa lääketieteessä käärmeitä käytetään hyödyksi monin tavoin sairauksien hoitoon. Kaikkien aikojen suurimman käärmeen fossiili on löydetty Kolumbiasta. Käärmeelle annettiin nimi Titanoboa cerrejonensis ja tutkijat ovat arvioineet sen eläneen 60–58 miljoonaa vuotta sitten paleoseenikaudella ja sen arvellaan olleen noin 13 metriä pitkä ja painaneen 1 135 kiloa.

Käärmeiden liskomaiset esimuodot elivät noin 120 miljoonaa vuotta sitten liitukaudella ja niiden uskotaan olevan läheistä sukua varaaneille sekä myrkkyliskoille niiden anatomian ja evoluutiohistorian perusteella. Käärmeet ovat aina olleet erinomaisia selviytyjiä ja tehokkaita saalistajia. Kun evoluution myötä elämä levisi maalle ja tiheä aluskasvillisuus alkoi haitata liskomaisella ruumiilla kävelyä, alkoivat jalat surkastua ja loppujen lopuksi syntyi matelijalaji jolla ei ollut jalkoja lainkaan. Näistä jaloista on jäänyt jäänteet boidae-heimon käärmeille kloaakin (viemäriaukon) molemmin puolin jotka esiintyvät pieninä kynsinä. Luurangossa näkyvät pienet luut jotka ovat jääneet raajoista. Kynsille ei ole havaittu varsinaista tehtävää nykypäivinä. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: