Eläimen luuranko ”flying vampire”

195.00 

lkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900/2000 -luku
Lasikuvun mitat: Korkeus 20 cm
Kunto: Hyvä, luurangossa / kuutiossa pientä kulumaa
Muuta: Todella näyttävä kohde minne tahansa ympäristöön. Lepakon luuranko on ammattimaisesti puhdistettu ja asianmukaisesti käsitelty. Lepakon ranka roikkuu tyylikkäästi jaloistaan ja se on hyvin suojassa lasikuvussaan. Rangan pienimmätkin luut ja yksityiskohdat ovat säilyneet uskomattoman hyvin. Tämä yksilö on hankittu euroopasta ja se on rauhoitettujen alueiden ulkopuolelta.

Lepakot myyteissä

Lepakko yhdistetään usein pahaan, mutta historian aikana on myös ollut muita uskomuksia. ”Lentävä rotta” on yhdistetty laajalti Euroopassa mm. paholaiseen, demoniin ja vampyyriin. Euroopassa on aikaisemmin käytetty lepakkoa noitien ja henkien karkotukseen.
Espanjassa lepakko on hyvänonnen symboli. Myös Karibialla lepakko yhdistetään hyvään ja sen tappaminen katsotaan erittäin pahaksi. Amerikassa lepakkoihin suhtaudutaan ristiriitaisesti. Jotkin Amerikan alkuperäiskansat pitivät lepakkoa sateen merkkinä. Afrikassa lepakon pyydystämistä pidetään parantamisen symbolina.

Lepakkoa on pidetty Suomessa Pirun aikaansaannoksena. Tarinan mukaan Piru katseli Jumalan luomistöitä, ihastui pääskyseen ja koetti itsekin tehdä samanlaisen. Tuloksena oli kuitenkin lepakko. Kiukuspäissään Piru määräsi sen lentämään öisin, ettei epäonnistuminen osuisi jokaisen silmiin. Joissakin tarinoissa lepakko kerrotaan tehdyn lintujen ja muiden pienten elukoiden tähteistä. Tai sitten sitä pidetään Jumalan leppälinnulle langettamana rangaistuksena siitä, että tämä varasti toisten lintujen munia ja hautoi ne omiksi poikasikseen, joista syntyikin kirouksen myötä vaivaisia lintuja, lepakoita. (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: