Arvostetun valmistajan signeeraama ”Bowler hat”

125.00 

Alkuperä: Englanti
Valmistaja: Lincoln Bennett & Co. London (perustettu v. 1849)
Valmistusajankohta: n. 1900-1930
Signeeraus: Lincoln Bennett & Co. by appointment To Her Majesty The Queen Hat Makers Piccadilly London.
Koko: Sisäosan halkaisija 21,5 x 18 cm (miesten L/XL vastaava koko)
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa.
Muuta: Tämä hattu on Englannin vanhimman ja arvostetuimman valmistajan Lincoln Bennett & Co:n tekemä, joten hatun laatu on äärimmäisen huikea. Kyseessä on todella klassikko ja aina tyylikäs ”Bowler Hat”, jossa pitkä ikä näkyy hienosti. Hatun sisäosan merkinnät hyvin edelleen näkyvillä, hattua pidetty lähes 100-vuotisen historiansa aikana hyvin.

Knalli

Knalli on kova, pyöreäkupuinen ja huovasta valmistettu miesten hattu, joka suunniteltiin alun perin suojaamaan ratsastajan päätä matalalla kasvavilta puun oksilta. Hattutyyppi kasvatti nopeasti suosiota yleisenä päähineenä Englannissa ja Yhdysvalloissa ja huipussaan hatun suosio oli 1800-luvun lopulla, jolloin se tarjosi vaihtoehdon yläluokan silinterihatun ja alaluokan pehmeiden huopahattujen väliltä.

Knalli oli erityisen suosittu Lontoossa, ja siitä onkin tullut eräänlainen brittien kansallissymboli. Päähineen käyttö väheni ja lakkasi miltei kokonaan viimeistään 1960-luvulla. Nykyään siitä on useiden koomikoiden ja muiden viihdetaiteilijoiden suosimana päähineenä tullut myös huumorin ja absurdiuden symboli. Suomenkielinen nimitys on lainattu ruotsin sanasta knallhatt, joka viittaa nalliin. Knallin kuuluisimpia käyttäjiä ovat mm. Charlie Chaplin, Winston Churchill, Benito Mussolini, Kroisos Pennonen ja Komisario Palmu. (Lähde: Wikipedia)

Osasto:
Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Haluan: