Amputaatiosaha Turner & Co, Englanti

175.00 

Alkuperä: Englanti
Valmistaja: Turner & Co
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Koko: Pituus 43 cm
Kunto: Hyvä, pinnoissa ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Erittäin hieno ja harvinainen amputaatiosaha 1900-luvun alusta. Saha on tekijän leimaama ja sen kunto on ikäisekseen todella hyvä. Sahan pituus on 43 cm, eli kyseessä varsin kookas amputaatiosaha. Hieno ja erikoinen esine mihin tahansa kokoelmaan.

Amputaatio

Amputaatiolla tarkoitetaan jonkun kehon osan, esim. raajan, poistamista kirurgisella toimenpiteellä. Raajan tai kehon osan amputointiin päädyttiin usein esim. vamman, tietyn sairauden tai epämuodostuman takia. Raajojen amputaatiota on käytetty joissakin maissa rikollisten rangaistuksena sekä sitä on tavattu myös osana erikoisia rituaaleja.

Amputaation on tiedetty olevan yksi vanhimmista kirurgisista toimenpiteistä ja sen alkuaikojen brutaalit tekniikat ovat kehittyneet hurjasti lääketieteen kehittyessä. 1600-luvulla toimenpiteet tehtiin muutamissa minuuteissa kipu- nukutusaineiden puutteen takia ja amputaatio suoritettiin yhdellä katkaisulla, eli ns. classic circular cut –tekniikalla. 1700-luvulla siirryttiin jo ns. kaksi- ja kolmevaiheisiin toimenpiteisiin, jossa eroteltiin mm. ihon, lihasten ja luun leikkaaminen erikseen. 1800-1900-lukujen aikana sodat sekä lääketieteen kehittyminen vei leikkaustekniikat kokonaan uudelle tasolle ja myös raajaproteeseja kehitettiin koko ajan toimivammaksi. Nykyisin nämä vanhat amputaatioon ja protetisointiin liittyvät esineet ovat erittäin haluttuja ja keräiltyjä kohteita, sekä samalla myös hieno osa lääketieteen kehityksen historiaa.

Kiinnostaako kohde ? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Haluan: